Blog prowadzony przez białostoczan - Magdę i Adama Gendźwiłłów został kulinarnym blogiem roku 2012.
Fot: crustanddust.blogspot.com
Tagliatelle razowe z pomidorami, cukinią i serem korycińskim z Crust and Dust
Blog Crust and Dust (www.crustanddust.blogspot.com) to dzieło Magdy i Adama - małżeństwa z Białegostoku, które od maja 2010 roku dzieli się swoją pasją gotowania i pieczenia z internautami. Sami o sobie mówią, że są miłośnikami wytrawnych tart i produktów z Podlasia.
Konkurs na kulinarnego bloga 2012 trwał przez cały miniony rok. Składał się z siedmiu konkurencji, w których blogerzy walczyli nie tylko o głosy publiczności, ale również o punkty od znanego krytyka kulinarnego i smakosza - Piotra Bikonta.
Crust and Dust wygrywając trzy etapy i zajmując wysokie miejsca w pozostałych rundach zdobył największą liczbę punktów i tym samym tytuł Kulinarnego Bloga Roku 2012.
Ewelina Sadowska-Dubicka
ewelina.s@bialystokonline.pl
ewelina.s@bialystokonline.pl