Restaurant Week, czyli podróż po kulinariach
Festiwal Restaurant Week to coroczne, ogólnopolskie wydarzenie kulinarno-kulturalne, które od 10 lat łączy autorskie restauracje z prawie 1,5 milionem gości w duchu #ZeroWaste. W festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji, prezentując swoje popisowe umiejętności kulinarne i serwując specjalnie przygotowane menu swoim gościom. Tegoroczna wiosenna edycja festiwalu odbywa się pod hasłem #FoodNewsGoodNews.
Aby wziąć udział w Festiwalu Restaurant Week, wystarczy odwiedzić stronę akcji, wybrać liczbę osób, datę i godzinę oraz menu. Wizyta w restauracji podczas festiwalu jest przewidziana na 90 minut. Każde 3-daniowe menu wraz z koktajlem rozpoczyna się od ceny 69.99 zł. Z tej okazji można skorzystać do 24 kwietnia.
Gdzie wybrać się na Podlasiu?
Do Festiwalu Restaurant Week na Podlasiu przystąpiło aż 17 restauracji, w tym: QuQułka w Hotelu Ibis Styles, Kurra, Zachodnia Kawiarnia & Bistro, Hotel Leśny, Monte Carlo w Hotelu Royal, Ramen Julek & Sushi Bar, EatallyTuttoitaliano Vero, Farina, Jedzenie I Picie, Hampton by Hilton, Talerz Smaku, Koku Sushi Antoniuk, Dwór Czarneckiego, Regiment, Oranżeria w Hotelu Branicki, Maho Sushi i Zamek w Tykocinie.
Portal BiałystokOnline objął wydarzenie patronatem medialnym.
WIĘCEJ INFORMACJI: Festiwal Restaurant Week
24@bialystokonline.pl