Uchybienia stwierdzono w 8 placówkach, co stanowi 47% objętych kontrolą. Stwierdzone nieprawidłowości dotyczyły: stosowania przeterminowanych artykułów spożywczych służących do sporządzania potraw gastronomicznych, nie uwidaczniania wywieszek cenowych, braku elementów na wywieszkach lub w cennikach oraz braku daty wystawienia cenników i stosowania przyrządu pomiarowego z wygasłą cechą legalizacji.
Aktualność terminów przydatności do spożycia i dat minimalnej trwałości sprawdzono we wszystkich kontrolowanych placówkach. Badaniem objęto 445 partii przetworów mleczarskich, mięsa wieprzowego i drobiowego oraz ich przetworów, wyrobów cukierniczych, przetworów owocowo-warzywnych, olejów jadalnych i tłuszczy, napojów bezalkoholowych, wyrobów kulinarnych mrożonych, koncentratów spożywczych, ziół i przypraw oraz przetworów zbożowych.
Zakwestionowano 24 partie. W wyniku kontroli 9 osób ukarano mandatami karnymi oraz wydano 13 żądań usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości.