Restaurant Week potrwa od środy (12.10) do 13 listopada.
Na stronie internetowej Resaurant Week można rezerwować miejsca w poszczególnych restauracjach i wybierać spośród niezwykle zróżnicowanego menu. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich gości na końcu rezerwacji).
- To będzie najbardziej "instagramowa" edycja Restaurant Weeka, w której restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach - zaznacza Monika Kamińska, Senior Marketing Manager.
- Tej jesieni zasmakujemy oczami. Na gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich restauracjach w całej Polsce!-dodaje Marcin Wawrzeń, Country Manager.
Hasłem tegorocznego wydania Restaurant Week jest "Food Looks Good!". Wzięło się ono z konstatacji, że w dzisiejszych czasach zdjęcia jedzenia w mediach społecznościowych stały się bardzo popularne. Estetyka podania dań jest niezwykle ważna. Stąd też szefowie kuchni w restauracjach, które biorą udział w Restaurant Week, w szczególny sposób zadbają o wygląd jedzenia, a klienci będą zachęcani do umieszczania fotografii w sieci.
W Białymstoku i regionie w Restaurant Week biorą udział: Bistro Dobra Zmiana, Bona Me w Hotelu Mercure, Dwór Czarneckiego, Hampton by Hilton, Jedzenie i Picie, Koku Sushi Antoniuk, Kwestia Czasu, Maho Sushi, Oranżeria w Hotelu Branicki, Świętojańska 21, Talerz Smaku, Tokaj, Zamek w Tykocinie.
Jak podkreślają organizatorzy akcja odbywa się w duchu #SzanujJedzenie, czyli marnowanie jedzenia ograniczone jest do minimum.
Szczegóły i rezerwacja.
Portal BiałystokOnline.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.
anna.kulikowska@bialystokonline.pl