W kuchni wykorzystuje się tylko certyfikowane produkty bezglutenowe oraz wszelkie przyprawy z ekologicznych upraw, tj. majeranek, tymianek, czosnek i inne. Potrawy oparte są o naturalne i nieprzetworzone produkty wysokiej jakości. Micha zaopatruje się zawsze w świeże mięsa i ryby. Nigdy nie zostają one poddawane obróbce zamrażania. To ważne, ponieważ nie tracą walorów smakowych i cennych wartości odżywczych.
Wszystkie dania przygotowywane są na bieżąco, dzięki czemu warzywa są zawsze świeże i soczyste.
Ostatnio lokal wzbogacił się o profesjonalny młyn do mielenia mąk wyłącznie bezglutenowych. Wypiekane są z nich pyszne chleby bezglutenowe i słodkie wypieki.
Chleb należy zamówić jeden dzień przed odbiorem. To Klient decyduje, czy życzy sobie chleb np. z ziarnami lub bez i wybiera dogodne dla siebie dodatki.
Ciasta i torciki bezglutenowe podawane w lokalu również można zamawiać na specjalne życzenia czy rodzinne uroczystości. Odpowiednie dla siebie słodkie wypieki znajdą tutaj osoby nietolerujące mleka, jajek, a także weganie.
Kącik czytelniczy z bezglutenową biblioteczką sprawia, że Klient przyjemnie spędza czas oczekując na swoje zamówienie.
Można tu płacić kartą.
Wszystkie swoje specjały Micha dowozi od 10:00 do zamknięcia lokalu.
Sałatki przygotowują również na imprezy okolicznościowe na miejscu i poza lokalem.
Więcej informacji: www.zdrowamicha.pl.
[ARTYKUŁ SPONSOROWANY]