Multi Cook Białystok to sklep, który oferuje wyłącznie własnoręcznie robione mrożone wyroby garmażeryjne. Dania powstają z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów czy sztucznych barwników. W menu znajduje się bogaty wybór dań. Jednym z nich są faszerowane papryki, które dostępne są w dwóch wariantach - z farszem mięsnym oraz z pieczarkami. W ofercie znajdują się również czebureki, które są idealne na szybki posiłek lub przekąskę. Nadzienie może być z m.in. kapustą, rybą, wieprzowiną.
Gołąbki z m.in. mięsem, pieczarkami czy łososiem, to kolejne danie, które powinno znaleźć się na stole każdego miłośnika domowej kuchni. Dodatkowo Multi Cook oferuje domowe kiełbasy, zupy, serniki, kotlety i klopsy, w tym kotlety gryczane, klopsiki z indyka oraz cordon bleu.
W sklepie nie brakuje również pelmeni z m.in. rybą, cielęciną czy wieprzowiną oraz chinkali z wieprzowiną. W menu nie mogło zabraknąć polskiej kuchni, dlatego znaleźć można pierogi z różnymi nadzieniami, takimi jak ziemniaki, kapusta, truskawki, jagody, ser czy szpinak.
Dla miłośników słodkości są w ofercie naleśniki z różnymi nadzieniami, takimi jak banan, ser, jabłko. Dostępne są także w wersji na słono z m.in. mięsem, podrobami, kurczakiem, szynką i serem. Do kupienia są także np. nuggetsy oraz zrazy ziemniaczane.
Firma stawia na jakość, dlatego wszystkie produkty wytwarzane są z naturalnych składników. Aby zachować ich świeżość i naturalne walory smakowe, Multi Cook stosuje metodę mrożenia szokowego, która pozwala zachować witaminy i składniki odżywcze. Co więcej, produkty są wolne od sztucznych barwników, aromatów oraz konserwantów.
Sklep firmowy znajduje się przy ul. św. Rocha 11/1 w Białymstoku. Otwarcie nastąpi we wtorek (21.03) o godz. 10.00. Sklep czynny będzie od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-20.00, a w soboty od godz. 10.00 do 18.00.
malwina.witkowska@bialystokonline.pl