Osoby, które wezmą udział w warsztatach pod okiem doświadczonego kucharza przyrządzą trzy meksykańskie przysmaki - salsa pico de gallo, guacalome z awokado, a także tacos ze smażoną wieprzowiną i warzywami. Potem odbędzie się wspólna degustacja potraw.
Po odbyciu warsztatu uczestnicy otrzymają Certyfikat białostockiego kuchcika oraz Kartę białostockiego smakosza uprawniającą do wielu atrakcyjnych zniżek w szlakowych restauracjach.
Warsztaty odbędą się w Restauracji PEPER'S w sobotę (21.01) w godz. 11.30-13.30. Są skierowane do osób dorosłych. Należy się na nie wcześniej zapisać, zgłoszenia przyjmowane są do piątku (20.01), pod numerem telefonu: 85 869 62 58 i mailowo: szlakkulinarny@um.bialystok.pl. Liczba miejsc ograniczona. Płatne - 10 zł za osobę.