Szparagi są skarbnicą witamin i minerałów, poleca się je kobietom w ciąży, są też znanym na całym świecie afrodyzjakiem, a przy tych wszystkich zaletach i wspaniałym smaku ich 100 g ma jedynie 18 kcal.
Wszyscy je kochają, ale nie każdy wie, jak je przyrządzić, by pozostały jędrne i chrupiące.
Dowiedzą się tego uczestnicy warsztatów, poznają też kilka szybkich i efektownych przepisów na pyszne i proste dania ze szparagami w roli głównej.
Zaczną od klasyki - szparagów z jajkiem w koszulce, z sosem holenderskim. Przygotują także parmezanowe frytki ze szparagów, zielony krem szparagowy, lekką tartę oraz aromatyczne risotto ze szparagowymi główkami. Na koniec warsztatów słodki akcent z owoców sezonowych.
Warsztaty poprowadzi Joanna Kozłowska, dziennikarka, specjalista public relations, blogerka, a przede wszystkim pasjonatka gotowania. Od ponad dwóch lat prowadzi bloga Na Cztery Widelce i klub kolacyjny o tej samej nazwie. Początek zajęć 19 maja o godz. 18.00.
Szczegóły: Warsztaty kulinarne - "Sezonownik" - szparagi
anna.d@bialystokonline.pl