Atutów Haliny jest wiele. Jeden z nich to autorskie pieczywo – pszenne z pastą ryżową i graham z sezamem. Do kanapek używane są tradycyjne wędliny, dostarczane przez lokalnych producentów oraz sosy własnej receptury (m.in. chrzanowa żurawina czy ogórkowy seler). W menu można także znaleźć pyszne salaterki, świeżo wyciskane soki i podpiwek.
Kanapkowa to oryginalne połączenia smaków. Właśnie tam można spróbować awokado z tuńczykiem, salami z winogronami, a także truskawkowej konfitury z szynką. Jak mówi sama Halina, białostocka gastronomia bez produktów regionalnych nie może istnieć. Dlatego też w menu znajdziemy kanapkę Słowiańską z dziczyzną i grillowanym serem korycińskim.
Specjalnością lokalu są Dubeltówki, czyli odpowiedź Kanapkowej na hot dogi, z dwiema grillowanymi kiełbasami. Występują one w trzech wersjach: Amerykańska z bekonem i mozzarellą, Chłopska z kiszoną kapustą i cebulą oraz Kawasaka z makaronem i jalapeño.
Klimat lokalu tworzy niepowtarzalne wnętrze – industrialne elementy z instalacji hydraulicznych, żyrandole z butelek czy taborety z butli gazowych. Oczekiwanie na kanapki umili szafa grająca i flipper. Kanapkowa znana jest także z kolekcji tosterów – wyeksponowane są urządzenia z lat 40.
Halina Kanapkowa pracuje w godz. 8.00–19.00 od poniedziałku do soboty. Zamówienia są realizowane również na dowóz pod numerem telefonu: 790-HAL-INA. Warto też zajrzeć na fanpage na facebook’u, gdzie biorąc udział w akcjach promocyjnych można wygrać kanapki i różne gadżety.
Szczegóły: Halina Kanapkowa
[ARTYKUŁ SPONSOROWANY]