Na wrzesień zapowiedziano otwarcie kolejnego hotelu w stolicy Podlasia. Aktualnie w budynku, gdzie będzie funkcjonował Hotel Royal & Spa, trwają prace remontowe. W hotelu, restauracji, browarze i spa pierwsi klienci pojawią się za około 3 miesiące.
Wygląd hotelu
Hotel powstaje w dawnym Domu Handlowym Nowy, przy Rynku Kościuszki 11. Znajdą się w nim 42 pokoje w trzech różnych standardach, sala konferencyjna na 70 osób oraz restauracja, która pomieści 50 osób. Kuchni szefował będzie Sławomir Kowalczyk, który gotował m.in. dla prezydentów Lecha Wałęsy i Aleksandra Kwaśniewskiego, korpusu ambasadorów oraz reprezentacji polskich siatkarzy.
Hotel będzie miał swój podziemny parking na ponad 30 samochodów. W piwnicy, na poziomie –1, funkcjonował będzie browar. Miejsce znajdzie w nim łącznie 170 osób. Podawane będą 4 rodzaje piwa. Jego ważeniem zajmie się Czesław Dziełak - piwowar z naszego regionu. Poza browarem pojawią się także dwa duże bary z kawą i drinkami oraz smooking room z wyborem cygar.
W hotelu działał będzie również salon Spa dr Ireny Eris Beauty Partner. Na najwyższej kondygnacji znajdzie się basen o wymiarach 10x5 m z przeszklonym dachem. Dodatkowo pojawi się sauna sucha, parowa oraz mała siłownia. Basen zostanie oddany do użytku w 2017 r.
Royal & Spa zatrudni
Aktualnie hotel poszukuje do pracy barmana, kelnera i kucharza. Wymagania wobec kandydata na kucharza to m.in. wykształcenie gastronomiczne, pasja do gotowania oraz dobra organizacja pracy.
Natomiast od osób na stanowiskach barman/ka oraz kelner/ka hotel oczekuje m.in. doświadczenia w pracy w branży gastronomicznej, posiadania wiedzy dotyczącej alkoholi i zasad miksologii barmańskiej i dobrej znajomości co najmniej jednego języka obcego (angielski, niemiecki, rosyjski, hiszpański).
dorota.marianska@bialystokonline.pl