W grudniu Hotel Traugutta3 organizuje charytatywną kolację degustacyjną pod nazwą: "Mikołajki dla Tymka - Szefowie po godzinach".
- Tymek ma obecnie 15 miesięcy. Jest cudownym i radosnym chłopcem, który w wyniku komplikacji przy porodzie doznał ciężkiej zamartwicy urodzeniowej (silne niedotlenienie). W konsekwencji cierpi na mózgowe porażenie dziecięce czterokończynowe spastyczne. Tylko dzięki intensywnej rehabilitacji, jak i specjalistycznemu sprzętowi można mu pomóc zyskać lepsze i samodzielne życie - przekazują organizatorzy.
Kolacja inspirowana będzie ulubionymi smakami świątecznych potraw szefów kuchni połączona z wybitnymi winami dobranymi przez trzech najlepszych sommelierów w Polsce.
Na kolacji będą gotować: Ewelina Łapińska (finalistka Top Chefa), Bartosz Łukaszewicz (chef Pawilonu Towarzyskiego), Maciej Tomszewski (chef Sztuka Mięsa), Sebastian Wilczek (Dobroczynna Bistro), Łukasz Mularczyk (związany z Sztuka Mięsa Rzeźnik), Tomasz Siwkowski (Restauracja Regiment w Hotelu Traugutta3). O wina zadbają najlepsi sommelierzy: Łukasz Czajkowski, Andrzej Strzelczyk oraz Paweł Białęcki. Kolację oraz licytacje podczas jej trwania poprowadzi Kuba Pilat, a o muzykę zadba Piotr Kuźma.
Rezerwacji można dokonać poprzez wpłatę cegiełki na konto siepomaga.pl i wysyłkę potwierdzenia przelewu na adres recepcji Hotelu Traugutta3: recepcja@hoteltraugutta3.pl. Cena cegiełki wynosi 300 zł od osoby.
Kolacja odbędzie się 6 grudnia o godz. 18.00 w Hotelu Traugutta3 w Białymstoku.
malwina.witkowska@bialystokonline.pl