- Rozpoczynając pracę nad wyrobem tych wędlin postawiliśmy na najwyższą jakość surowca i odpowiedni dobór przypraw. Połączyliśmy tradycyjne receptury produkcji z nowoczesnością. Nagrody, które otrzymują wędliny długodojrzewające z PMB są dla nas potwierdzeniem, że dopracowaliśmy strategię produkcji naszych mięs do perfekcji - mówi Dyrektor Pionu Handlowego Grzegorz Dworakowski.
Konsumencki Konkurs Jakości Produktów "Najlepsze w Polsce" jest kontynuacją znanego od 1992 roku konkursu "Dobre bo polskie", który doczekał się już 17 edycji. To rodzaj plebiscytu konsumenckiego, w którym o wyróżnieniu decyduje ilość oddanych przez konsumentów głosów, oceniających walory użytkowe i jakość produktów. Wypowiadają się oni poprzez nadsyłanie kuponów konkursowych zamieszczanych na łamach Głosu Wielkopolskiego, na stronie internetowej poznańskiego Towarzystwa im. Hipolita Cegielskiego, a także poprzez głosowanie telefoniczne.