Głównym celem wydarzenia jest integracja, wymiana doświadczeń oraz dobrych praktyk pomiędzy instytucjami, stowarzyszeniami i kwaterodawcami zaangażowanymi w rozwój turystyki wiejskiej.
W ostatnich latach obserwujemy odwrót od konsumpcji żywności produkowanej na masową skalę na rzecz produktów lokalnych o znanym pochodzeniu. Zakorzenione w lokalnej tradycji produkty regionalne podkreślają specyfikę regionu, przyciągają turystów oraz mogą być źródłem dodatkowych dochodów. Zyskują one również coraz większą popularność wśród konsumentów. To właśnie tym zagadnieniom będzie poświęcona konferencja.
To będzie trzecie tego rodzaju spotkanie. Zaplanowano je 5 grudnia na Wydziale Zarządzania Politechniki Białostockiej w Kleosinie. Organizatorem jest Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna, udział jest bezpłatny. Obowiązują zgłoszenia.
Szczegóły: Podlaskie Forum Agroturystyczne
anna.d@bialystokonline.pl