Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2022-10-12 - 2022-11-13
Po rekordowej edycji najpopularniejsze biletowane wydarzenie w Polsce powraca pod hasłem #FoodLooksGood! Na
https://RestaurantWeek.pl/ trwają rezerwacje popisowo podanych najpiękniejszych menu w całej Polsce. Od 12 października trzy pięknie podane dania i koktajl dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) w ponad 400 najlepszych restauracjach.
SmakuJEMY oczami!
Jednym z najpopularniejszych trendów w mediach społecznościowych jest fotografowanie jedzenia, czyli foodstagramming. Kształty, kolory, tekstury, kompozycje dań na talerzu - mówi się, że nawet 50% smaku to wygląd jedzenia. Prezentacja dań na talerzu, czy dobór zastawy bywają ważniejsze niż jego składniki. To zdjęcia potraw dodają tyle smaku naszym profilom w Internecie.
Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodLooksGood, która będzie mocno zachęcać Gości do robienia zdjęć dań w Restauracji i dzielenia się nimi w social mediach. Towarzyszyć będzie ona jesiennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie.
Restauracje zachęcają do smakowania wzrokiem - oprawę graficzną kampanii Festiwalu stworzyła Anna Augustynowicz. Po raz pierwszy dzięki marce Klarna Goście Festiwalu będa mogli zapłacić za rezerwację dopiero po 30 dniach.
Festiwal w Białymstoku!
W naszym mieście w jesiennej edycji festiwalu weźmie udział 13 restauracji:
- Bistro Dobra Zmiana
- Bona Me w Hotelu Mercure
- Dwór Czarneckiego
- Hampton by Hilton
- Jedzenie i Picie
- Koku Sushi Antoniuk
- Kwestia Czasu
- Maho Sushi
- Oranżeria w Hotelu Branicki
- Świętojańska 21
- Talerz Smaku
- Tokaj
- Zamek w Tykocinie
69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) - tylko tyle festiwalowi Goście zapłacą za trzydaniowe, autorskie menu spoza karty składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Dodatkowo w ramach zamówienia każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub Mocktail Kinley Yuzu.
Menu jesiennej edycji zaskakuje! Będzie sezonowo i zdrowo, stąd sporo grzybów, jesiennych warzyw i owoców w wielu ciekawych odsłonach. Będzie też szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs takich jak wołowina, jagnięcina, a nawet dziczyzna! Miłośnicy zielonego menu również znajdą coś dla siebie, bowiem tradycyjnie dostępne będą także dania wegetariańskie i wegańskie.
W dobie inflacji i rosnących cen jedzenia, Restaurant Week jest atrakcyjną propozycją dla tych, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych Restauracji nie martwiąc się o koszta.
Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w Restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.
Miejsca można już rezerwować na stronie Festiwalu: https://restaurantweek.pl/.
Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.
Rezerwacje:
https://RestaurantWeek.pl/ oraz
https://app.rclb.pl
Termin Festiwalu: 12 października – 13 listopada.