Sushi to japońska potrawa złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz najróżniejszych dodatków w postaci, przeważnie surowych: owoców morza, wodorostów nori, kawałków ryb, warzyw, grzybów, jajek. Ze względu na bardzo krótki termin przydatności do spożycia, w restauracjach japońskich jest przygotowywana po dokonaniu zamówienia.
Kolejna Noc Sushi odbędzie się w Białymstoku w czwartek, 6 lutego. Start o godz. 19.
W akcji biorą udział białostockie lokale: Tanoshii - Japanese Restaurant & Sushi Bar (ul. Lipowa 1), Tokyo Sushi (ul. Jurowiecka 52) oraz Koku Sushi (ul. Kilińskiego 7/1). Wejściówki są dostępne w przedsprzedaży: Tanoshii - 45 zł, Koku i Tokyo - 35 zł, w dniu imprezy: Tanoshii - 45 zł, Koku i Tokyo - 40 zł. Można je kupić w lokalach.
anna.d@bialystokonline.pl