To dobra wiadomość, szczególnie dla miłośników spędzania czasu na wolnym powietrzu. Wiosna już trwa, pogoda z każdym dniem staje się coraz ładniejsza, w związku z tym restauratorzy powoli rozkładają swoje ogródki.
Na białostockim Rynku Kościuszki wiele restauracji już uporało się z rozstawieniem stolików i parasoli, inne są jeszcze w trakcie.
Osoby, które po Wielkanocy będą miały dość świątecznego jedzenia, mogą bez problemu udać się do centrum, gdzie większość lokali będzie otwarta. Białostoczanie oraz turyści w sercu miasta mogą skosztować wielu dań - zarówno kuchni podlaskiej, jak i włoskiej pizzy, czy japońskiego sushi. Nie brakuje także kawiarni oferujących m.in. lody, a także barów serwujących ciekawe drinki i inne wyskokowe trunki.
W ubiegłym roku sezon na ogródki rozpoczął się później - w połowie maja. Wszystko przez lockdown, podczas którego restauracje zamknięto na pół roku. Otwarcie ogródków było powrotem do normalności.
malwina.witkowska@bialystokonline.pl