Jesienna edycja RestaurantWeek odbywa się pod hasłem #FoodieMoments i trwa do 17 listopada.
Na wszystkich Gości czeka trzydaniowe menu z prezentem od partnera w festiwalowych cenach.
Jedną z restauracji debiutujących w festiwalu tej jesieni jest restauracja Nastroje w Hotelu 3 Trio.
Nowe wnętrza Restauracji Nastroje to dobry pretekst, żeby odkryć klimatyczne Podlasie. Ulokowana w Hotelu 3 Trio restauracja serwuje kuchnię polską w wydaniu, które napawa dumą. Używane tu produkty są doskonałej jakości, a pomysły Chefa Piotra Soroki naprawdę nietuzinkowe.
Festiwalowe menu mięsne otwiera arancini z golenią wołową, shimeji i majo-vasabi. Na danie główne zjemy pierś z kaczki z pęczotto grzybowym i leśnym demi glace. Deser - mus bawarski z chrupką z bakaliami i karmelizowanym jabłkiem – będzie ukoronowaniem tej uczty. Menu wegetariańskie jest się równie ciekawe. Na start pieczony pomidor z espumą z fety i ziołową kruszonką. Danie główne to ziemniak hasselback z boczniakiem, chińskim brokułem i wędzonym serem, a deser - delikatny mus czekoladowy z orzechową chrupką i kokosem.
Dołącz do prawie 2 milionów Foodies, odkrywaj nowe perełki kulinarne i świętuj #FoodieMoments w najlepszych restauracjach w Polsce. Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl
24@bialystokonline.pl