Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2023-03-22 - 2023-04-30
Restaurant Week (Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach) powraca pod hasłem #FoodSoundsGood!
Od 22 marca do 30 kwietnia trzy koncertowe kompozycje i głośny cocktail dostępne będą w festiwalowej cenie 69zł w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce.
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich białostockie Koku Sushi, Kwestia Czasu i Talerz Smaku.
W Białymstoku w wiosennej edycji festiwalu weźmie udział 14 restauracji:
- Atmosfera
- Bona Me w Hotelu Mercure
- Cechowa
- Hampton by Hilton
- Jedzenie i Picie
- Koku Sushi Rynek
- Kwestia Czasu
- Lipcowy Ogród
- Maho Sushi
- Oranżeria w Hotelu Branicki
- Regiment
- Świętojańska 21
- Talerz Smaku
- Zamek w Tykocinie
Na gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 69zł.
Co więcej – znów dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu goście będą mogli odkryć więcej restauracji podczas jednego Festiwalu.
Co w menu?
Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.
Rezerwacji można dokonać:
TUTAJ