Marka Sweet Fit&Eat powstała w 2019 r. Wtedy zaczęto serwować tam zdrowe słodkości i aromatyczną kawę. W 2023 roku marka rozszerzyła swoją ofertę, otwierając piekarnię, w której powstawały m.in. wypieki bezglutenowe.
- Odkryliśmy lukę na rynku gastronomii. Zaczynaliśmy od cukierni, z czasem wprowadziliśmy ofertę bistro. Okazało się, że osób z różnymi nietolerancjami, alergiami pokarmowymi jest bardzo dużo. Dochodziły do nas sygnały, że fajnie byłoby, gdybyśmy mieli w swojej ofercie też chleby. Najpierw wprowadziliśmy kanapki, które cieszyły się sporą popularnością. W związku z tym zrodził się pomysł stworzenia również własnej piekarni – mówiła w ubiegłym roku Jolanta Grzebyk, menadżerka Sweet Fit&Eat.
W ofercie cukiernio-piekarni klienci mogą znaleźć kanapki (w tym wiele wegańskich), różne rodzaje chlebów, bułek i innych wypieków. Firma oferuje nawet torty dla osób, które zmagają się z różnymi alergiami pokarmowymi.
Marka zainwestowała w nową, większą halę produkcyjną
Teraz firma planuje dużą inwestycję. Jest w trakcie remontu ogromnej, mającej 700 m 2 hali produkcyjnej, która ma być otwarta już w listopadzie.
- Celiacy, diabetycy, osoby na dietach i z przeróżnymi nietolerancjami oraz osoby po prostu zdrowo odżywiające się i dbające o siebie - wiemy, że każdy z Was chce mieć dostęp do smacznego i dobrze zbilansowanego jedzenia. Nie używamy chemii, konserwantów i wzmacniaczy smaku w naszych produktach, a pieczywo wypiekamy jak najbardziej naturalnie z jednorodnych mąk. Wiemy, że jest na to wszystko zapotrzebowanie, bo to jak ciepło przyjęliście otwarcie naszej piekarni, przerosło nasze najśmielsze oczekiwania! Dzięki sklepowi internetowemu i wysyłce na całą Polskę, nasze wypieki zostały bardzo ciepło przyjęte w całym kraju! - piszą właściciele marki w swoich mediach społecznościowych.
Informują także, że przeniesienie części produkcyjnej w nowe, większe miejsce pozwoli im na powiększenie asortymentu. Niebawem w ofercie pojawią się m.in. pierogi, pasty kanapkowe, pasztety, kopytka, pyzy, kluski, paprykarz, gotowe mieszanki mąk na gofry, naleśniki, pancakes, mieszanki na pieczywo, a także o sprzedaż bezglutenowych mąk, przypraw, czy bakalii. Każdy więc znajdzie produkt, którego potrzebuje.
Niebawem wszystkie te produkty będą dostępne w lokalu Sweet Fit & Eat , który mieści się przy ul. Legionowej 30. Lokal, po wprowadzeniu zmian, będzie otwarty 7 dni w tygodniu od 7:00 do 19:00.
24@bialystokonline.pl