Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2020-12-01
Podczas spotkania z charyzmatycznym Mariuszem Olechno - sushi chef największej sieci sushi barów w Polsce KOKU Sushi, wspólnie dowiemy się wielu praktycznych technik, dzięki którym nauczycie się robić pyszne sushi w domu.
Nasze spotkanie zaczniemy od poznania historii sushi, omówienie składników, charakterystyki produktów, zasady łączenia smaków.
Dowiemy się, jak w odpowiedni sposób przygotować poszczególne składniki,
jak ugotować idealny ryż w domowych warunkach.
Omówimy sobie różne rodzaje sushi oraz nauczymy się wykonać: hosomaki, uramaki, futomaki, nigiri, gunkan, temaki.
Poznamy zasady krojenia i układania sushi oraz kulturę jedzenia sushi, czyli zasady obowiązujące przy japońskim stole.
A na koniec wspólnie zjemy wyborne rolki, które wspólnie przygotujemy
Dołącz do nas już dziś! Warsztaty trwają około 3-4 godzin zegarowych.
Na czas warsztatów zapewniamy Ci deskę, nóż i wszystko czego potrzebujesz do gotowania!
Start - godz. 18.00