W piątek (21.05) zaczął się Wiosenny Zlot Food Trucków. Kilkanaście aut z jedzeniem na wynos przyjechało do stolicy Podlasia po raz 14. Tym samym w Białymstoku zainaugurowany został 7 food truck-owy sezon.
Organizatorzy szacują, że średnio na takie imprezy przychodzi kilka tysięcy osób. Nie wykluczone, że mimo pandemicznej rzeczywistości tak będzie i tym razem.
Do końca weekendu (22-23.05), na parkingu przed Outletem Białystok (ul. Wysockiego 67), można spróbować potraw z kuchni meksykańskiej, tajskiej, japońskiej, ale także tradycyjnych amerykańskich burgerów i belgijskich frytek. W menu są m.in. lemoniada molekularna, azjatycki makaron chow mein, grillowane szaszłyki, lody tajskie czy bao i pierożki dim sum. Ceny to 20-35 zł za danie.
Organizatorem zlotu są Outlet Białystok oraz organizacja FUTRAKI. Wstęp na wydarzenie jest wolny.
Zobacz też: Wiosenny zlot food trucków
dorota.marianska@bialystokonline.pl